Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Όλα είναι στο μυαλό!

Καλησπέρα, καλησπέρα τι κάνετε πως είστε; Εγώ όχι και τόσο καλά περιτριγυρίζουν διάφορα πράγματα το μυαλό μου αυτό τον καιρό. Πολύ άγχος και μια φοβερή ανασφάλεια, αβεβαιότητα κτλ. Σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν κοιμάμαι καλά καθόλου τα βράδια, έχω παραιτηθεί από πολλά πράγματα που έκανα. Το μόνο που θέλω είναι να μην κάνω τίποτα. 

Αυτό το τίποτα όμως έχει πολλούς κινδύνους μέσα του. Μπορεί να είναι αναγκαίο σε κάποια φάση της ζωής σου αρκεί όμως να μπορείς να βάζεις όρια και να μην επαναπαύεσαι σε αυτό. Αν το κάνεις πίστεψε με θα σε χαντακώσει. Από εκεί που είχες μια ζωή πλέον θα είναι σαν να μην έχεις, νιώθεις ένα μόνιμο κενό, μια πλήξη, αδιαφορία και πως δεν είσαι ικανός για τίποτα. 

Αφού νιώσεις όλα αυτά που μόνο θετικά δεν είναι αρχίζει σιγά σιγά και σε τρώει όλο αυτό. Καταλαβαίνεις πλέον πως δεν έχει νόημα αλλά έχεις φτάσει σε ένα σημείο που (βαριέσαι) νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Άρα σκέφτεσαι τι σε οδήγησε σε όλο αυτό. Αλλά όχι δεν θα το δεις με την σωστή ματιά αλλά με εκείνη που σε συμφέρει. Τι σε συμφέρει; Μα φυσικά να ρίξεις πάνω σου όλα τα κακά του κόσμου. 

Όταν λέω όλα εννοώ όλα ακόμα και για τους Δίδυμους Πύργους εσύ ευθύνεσαι όπως και για τα παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν φαγητό και νερό. Όλο αυτό το κάνεις για να έχεις παραπάνω δικαιολογίες στον εαυτό σου που είσαι έτσι. Γιατί μεταξύ μας αυτό κάνεις παραμυθιάζεις τον εαυτό με ένα κάρο αρνητικά πράγματα για να πειστεί στο τέλος πως η απάθεια και η αδράνεια είναι η μόνη σωστή επιλογή που έχεις κάνει στην ζωή σου. 

Τώρα πλέον πέρασες όλα τα στάδια το μόνο που σου μένει είναι να πείσεις και τους γύρω σου πως αυτό είναι μια διέξοδος και θα περάσει ενώ εσύ μέσα σου ξέρεις πως δεν θες να περάσει. Πολλά ψέματα μαζεύονται σιγά σιγά ε...; Στον εαυτό σου, στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Άρα και άλλες ενοχές και μαστιγώματα...φαύλος κύκλος! 

Αν εσύ όμως την βρίσκεις έτσι είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να προσπαθήσουν να στο αλλάξουν; ή έστω αξίζει αυτή η προσπάθεια; Ναι και πάλι ναι, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση για το αντίθετο όταν κάποιος σε αγαπάει και σε βλέπει έτσι προφανώς θα κάνει τα πάντα για το αλλάξει. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα το κάνει για πάντα ή για πολύ καιρό γιατί μεταξύ μας σε έχει βολέψει όλο αυτό το ντάντεμα λίγο ή μήπως κάνω λάθος;

Εσύ από μόνος σου αν το πάρεις απόφαση να βγεις από μια τέτοια κατάσταση. Δεν έχει τίποτα το δύσκολο αρχικά θα πάρεις απόφαση πως αυτό κάνει κακό σε εσένα και όντως ευθύνεσαι εσύ για αυτή σου την επιλογή. Δες τι δικαιολογίες και ψέματα έχεις φορτώσει το εγώ σου απέρριψε τα σιγά σιγά όλα. Τώρα είναι η ώρα να δραστηριοποιηθείς πρέπει να δώσεις κάπου ενέργεια για να πάρεις πίσω είτε αυτό είναι βόλτα, χορός στο σπίτι, γυμναστήριο κάτι τέλος πάντων που σου αρέσει. 

Τις πρώτες μέρες θα σου φανεί κουραστικό, θα έχεις συνέχεια στο μυαλό σου την ασφάλεια τις προηγούμενης κατάστασης. Μόλις όμως περάσουν λίγες μέρες θα καταλάβεις πόσο όμορφα νιώθεις δυνατός να παλέψεις με το καθετί, μια θετικότητα, ενέργεια κτλ. Δεν θα είσαι και ούτε θα είναι πάντα έτσι θα μπεις πάλι σε μια ρουτίνα απλά λίγο πιο δυνατά από ότι πριν. Πάλι θα χρειαστείς μια αποχή ίσως όμως μπορέσεις τώρα να καταλάβεις πότε πρέπει να ενεργοποιηθείς πάλι. 

Γενικά είμαι της άποψης πως όλα είναι στο κεφάλι μας αν πάρουμε μια απόφαση για κάτι σοβαρά και το θέλουμε μπορεί να γίνει. Έχουμε συνέχεια την τάση να μειώνουμε τις δυνατότητες μας με την κάθε ευκαιρία ενώ αντίθετα όταν πρέπει δεν λέμε ένα μπράβο, αυτό που έκανα ήταν πολύ σωστό, τις πιο πολλές φορές το περιμένουμε από τους άλλους. Καλό θα ήταν να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που βρισκόμαστε και να επαναπροσδιορίσουμε κάποιες καταστάσεις. 

Τώρα πως κατέληξα να γράψω για κάτι τέτοιο δεν έχω ιδέα άρχισα απλά το γράψιμο και μου βγήκε όλο αυτό σίγουρα κάποιο νόημα θα έχει δεν μπορεί από το πουθενά να προέκυψε. Αυτή την στιγμή δεν νιώθω πως είναι κάτι που με εκφράζει 100% ίσως 60% ή μπορεί να αρνούμαι να δω το 100% η πορεία της εβδομάδας θα δείξει. Ελπίζω να έβγαλε κανείς άκρη.




Φιλάκιααααααα Σάρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου