Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

GoT και απογοήτευση





Γεια σας και αυτό το Σαββατοκύριακο. Το καλοκαίρι δε λέει να τελειώσει στο μεταξύ και έχω σπαστεί όντως. Τέλος πάντων! Θα προσπαθήσω να σας κάνω λίγη παρέα και ας είμαι στο όριο της υποτονικότητας. 

Θέλετε να σας μιλήσω για το GoT μιας και δεν έχω τίποτα να πω; Θέλετε να πούμε για το πόσο απογοητευτική είναι ήδη η season; Ok, με πείσατε.

Η Σάνσα δεν έχει καταφέρει ακόμα να θεραπεύσει τον κάλο που βρίσκεται στον εγκέφαλό της και εξακολουθεί να μας πρήζει τα συκώτια. Το πουλάκι μου νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο και να manipulatάρει τον φίλο μας τον Τζον. Αυτό είναι κάτι βέβαια που γίνεται χωρίς επιτυχία γιατί ακόμα και ένα μυρμήγκι ξέρει ότι η Σάνσα είναι πανηλίθια. Κάτι μου λέει ότι τις έχουν μπει και ιδέες για τον Μικροδάχτυλο, αλλά ποιός ξέρει; Επιπλέον όταν ο φίλος μας ο Μπραν καταφτάνει στο χιονισμένο Winterfell, η Σάνσα προσπαθεί να βρει τρόπο να τον βάλει στο θρόνο. Φυσικά το ξύπνιο κοράκι μας αρνείται. Αυτό βέβαια είναι κάτι που πολλοί δεν το σχολίασαν και μου έκανε εντύπωση. Στο μόνο που στάθηκε όλο το Fandom -σχετικά χαμηλής νουμοσύνης- είναι ότι ο Μπράντον ήταν αγενής. WaT?? Ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι αγενής απέναντι στη Σάνσα.

Από εκεί και πέρα είχαμε και αυτή την απρόσμενη γκεστ εμφάνιση (για όσους δεν το ήξεραν από πριν) του φίλτατου Ed Sheeran που εγώ τον ακούω και τον παρακολουθώ από το ξεκινημά του μπίτσιζ. Έχεις πάλι το καθυστερημένο fandom να λέει ότι ''δεν έπρεπε να είναι εκεί, τράβηξε όλη την προσοχή και δεν μπορούσαμε να σταθούμε στην Άρια''. Εμ.. μανάρια χαλαρώστε. Πρώτα από όλα ήταν μία από τις πιο ασήμαντες σκηνές ξερωγώ που και να μη δώσεις λίγο παραπάνω σημασία στην Άρια, δεν πειράζει καθόλου. Δεύτερον, έχουν εμφανιστεί τόσοι πασίγνωστοι γκεστς (άλλο που δεν τους καταλάβατε μικρά μου ζωντόβολα), αλλά ο Ed Sheeran βέβαια, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ. Εγώ Edαρε σ αγαπώ.


Η Άρια ξεκλήρισε τους γαμημένους τους Frey που ήταν βέβαια cool. Μετά τον Ed και τον χοντρούλη που της είπε για τον Σνόου, άλλαξε πορεία και πράττει το ορθό. Γυρίζει στην Πατρίδα και πάει να βάλει κανένα κωλοδάχτυλο στη μαλάκω τη Σάνσα για να ηρεμήσει και τούτη λίγο. Μετά χάσαμε λίγο τα χνάρια της όπως γίνεται σε κάθε season με αυτή την Άρια μη χέσω. Αλλά βέβαια, η γαματοσύνη πρέπει να μην επισκιάζει ένα ολόκληρο cast.

Έχουμε έναν Τζον που έχει αποφασίσει ότι δε θα αφήσει τίποτα όρθιο. Πάει εκεί στη θειά του και αυτή έχει γίνει πιο μαλακισμένη από ποτέ. Ο ανιψούλης όμως δεν το βάζει κάτω, κρατάει όρθιο το ανάστημά του και συνεχίζει τη ζωή του. Τουλάχιστον αποκτάει κάτι από όλη αυτή την σεξουαλική ένταση που επικρατεί. Δε φεύγει με άδεια χέρια. Η Ντενέρις είπε να κάνει ένα ψυχικό και να του δώσει το δρακόγυαλο. Άφησε λίγο το ego της στην άκρη η σιχαμένη. 

Η Σέρσεϊ κάνει ό,τι μπορεί για να μη γαμήσει ο Τζέιμι τον Εουρον. Του υπόσχεται γάμους και μπλιμπλίκια ΄κει του μαλάκα του Εουρον αλλά όλοι ξέρουμε ότι θα πάρει τα τρία του Τζέιμι εν τέλει. Τουλάχιστον της φέρνει ωραίο δώρο. Αυτό με τη Μιρσέλα δεν μπορούσα να το ξεπεράσω ούτε εγώ είναι η αλήθεια. Καλά να πάθει η κάργια η Ελαρια. Μία αιώνια βεντέτα έχει καταντήσει και αυτό όμως.

Ο Σαμ πάλι δεν το κόβω να γίνεται maester. Το να ξεπετρώσει τον Τζόρα δεν ήταν αρκετό για τον Archmaester, για τον ίδιο τον Σαμ όμως βλέπουμε ένα πολύ ικανοποιητικό improvement. Είναι μια βαθιά εξέλιξη ενός χαρακτήρα με αυτοσκοπό την ίδια τη γνώση. Η γνώση όμως αποδεικνύεται όντως ένα μεγάλο όπλο. Είναι σημαντική η πληροφορία που θα πάρεις από οποιοδήποτε βιβλίο ή από έναν κουλτουριάρη τυπά που αποκαλείται maester.

Ο Τίριον έχει χάσει την εσωτερική του δύναμη όντας πουτανάκι της Ντάνι. Είναι σα να μην έχει πλέον λόγο ύπαρξης μιας και η κυρά, θα κάνει ό,τι γουστάρει εν τέλει εκτός και αν της τα χώσει κανέβας Σνόου. Αν πεθάνει σε αυτή τη σεζόν, ίσως αδιαφορήσω. 

Από εκεί και πέρα το GoT σε αυτή τη σεζόν δε σταματάει να επικεντρώνεται στους χαρακτήρες. Είναι καλό σκηνοθετικά αυτό, όχι όμως όταν έχεις χτίσει ήδη μια πλοκή και έχεις δώσει το hype της ζωής σου. Αυτά μπορεί κανείς να τα δείξει έτσι και αλλιώς σε συνδυασμό με τη συνέχεια ενός περιστατικού. Παρα έχει γίνει το κακό. Δεν έχει γίνει πραγματικά τίποτα. Αλλά εδώ δεν έχω παρατήσει το supernatural, στο GoT θα κολώσω; Καλές προβολές να έχετε φίλτατοι. 

Δική σας, Αγγελίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου