Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

#Ιταλία


Καλησπέρα, καλησπέρα τι μου κάνετε πως είστε; Όπως βλέπετε μπήκαμε σιγά σιγά στην ρουτίνα μας και κάθε Σάββατο θα έχουμε κείμενο. Σε αυτό το κείμενο θα σας πω λίγα πράγματα για την Ιταλία νομίζω με σχεδόν ένα μήνα εκεί έμαθα αρκετά πράγματα. Θα τα χωρίσω σε κατηγορίες και φυσικά θα βάλω μπόλικες φωτογραφίες. 

Πρώτη εντύπωση:



Η πρώτη εικόνα που είδα μετά το αεροδρόμιο φυσικά ήταν αυτό, η πόλη ονομάζετε Nembro είναι βόρεια αρκετά στην Ιταλία και είναι με το αμάξι 1 ώρα από το Μιλάνο. Η φύση στην περιοχή και γενικά βόρεια ήταν μαγευτική παντού δέντρα, ποτάμι, ζωάκια κ.α γενικά ήταν μαγευτικά με όμορφα νεοκλασικά σπίτια. Ήταν πεντακάθαρα, υποχρεωτική ανακύκλωση, πουθενά γόπες ή σκουπίδια στον δρόμο. Αδέσποτα δεν υπάρχει περίπτωση να έβλεπε κανείς. Αυτοκίνητα όχι παρκαρισμένα από εδώ και από εκεί. Επικρατούσε κυριολεκτικά ηρεμία τάξη και ασφάλεια. 

Άνθρωποι:

Όπως είναι λογικό δεν είναι όλοι ίδιοι άλλοι εκείνοι που ζουν βόρεια σε σχέση με τους νότιους. Όσοι όμως γνώρισα εγώ ήταν καταπληκτικοί άνθρωποι, ήρεμοι, χαμογελαστοί και πρόθυμοι. Αρκετά φιλόξενος λαός. Καθόλου ξενέρωτοι ή δεν ξέρω και εγώ τι. Θυμίζουν αρκετά τους Έλληνες σε πάρα πολλά πράγματα. Όσο αναφορά τον ρατσισμό εγώ δεν είδα κάτι το υπερβολικό, βασικά δεν παρατήρησα κάτι από Ιταλούς. Έβγαινα με κάτι παιδιά απο Αφρική και όλα καλά. Μου είπαν όμως πως Νότια που το μορφωτικό επίπεδο είναι σχετικά χαμηλό οι περισσότεροι άνθρωποι (Νάπολη) είναι άξεστοι. Δεν γνωρίζω όμως για να σας πω 100%

Είναι σίγουρα αρκετά έλεγκαντ οι Ιταλοί, προσέχουν πολύ την εμφάνιση και το στυλ τους, ότι στυλ και να έχουν δεν θα σχολιάσουν όμως ποτέ το δικό σου. Είναι διακριτικοί, δεν θα σου κάνουν καμία προσωπική ερώτηση για κανέναν λόγο. Όσο αναφορά το αν οι άντρες είναι πέφτουλες όχι δεν είναι οκ σε φυσιολογικά επίπεδα επικρατεί ένα φλερτ αλλά για να σε πλησιάσει πρέπει να νιώσει πολύ σίγουρος για αυτό. Οι πιο πολλές νέες γυναίκες θα παρατηρήσει κανείς ότι είναι με πιο ώριμους κυρίους (καλά όχι και με 80αρηδες αλλά μέχρι 50 εκεί) Γοητευτικοί βέβαια άντρες δεν ξέρω αν όλες το κάνουν για την οικονομική εξασφάλιση τους γιατί όπως είπα είναι γοητευτικοί άντρες αλλά πρόβλημα τους. 

Οικονομική κρίση:

Η Ιταλία διανύει και εκείνη όπως ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης αυτό που λέμε οικονομική κρίση σε καμία περίπτωση όμως όπως η Ελλάδα. Για τους Ιταλούς οι αλλαγές που έχουν γίνει μέσα στην κρίση όπως μου είπαν σε συζητήσεις κυρίως είναι σε φορολογία κ.α μισθοί, συντάξεις κ.τ.λ δεν έχουν πειραχθεί. 

Ζωή στην Ιταλία (για διακοπές):

Δεν θα σας πω πως είναι η πιο οικονομική χώρα να επισκεφτείς αλλά αυτό όπως και σε όλες τις χώρες εξαρτάται με το τι ζωή θες να κάνεις. Εγώ και τον ένα μήνα που έμεινα έκανα μια πολύ καλή ζωή και επισκέφτηκα αρκετές πόλεις. 

Αρχικά τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σχεδόν τζάμπα αφού εγώ σε περίοδο ακριβή δηλαδή Αύγουστο μήνα πλήρωσα πήγαινε έλα 68 ευρώ μόνο. Μπορείς όμως να βρεις και από 50 ευρώ, φυσικά εννοείται πως μιλάμε για 2 μήνες ή 1 μήνα πριν. 

Για ξενοδοχεία δεν μπορώ να έχω καθαρή εικόνα διότι εγώ έμενα στην θεία μου αλλά μου είπαν πως βρίσκεις πολύ καλές τιμές. Τα εστιατόρια είναι λίγο ακριβά ανάλογα όμως τι θες εσύ πάνω κάτω όπως εδώ αν και εκεί θα βρεις παραπάνω προσφορές. Τα κλαμπ και γενικά η νυχτερινή ζωή είναι καταπληκτική θα βρεις υπέροχα μαγαζιά με ωραία μουσική ανάλογα τι θες εσύ και το πιο υπέροχο πως οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 4 ευρώ σε ένα καλό μαγαζί. Τα εισιτήρια σε μέσα μεταφοράς είναι λίγο τσιμπημένα σε σχέση με εδώ. Αν καπνίζετε καλό θα είναι να κάνετε καπνό γιατί εκεί είναι πολύ πιο οικονομικοί από όσο εδώ σε αντίθεση με τα πακέτα που είναι πανάκριβα. Τέλος σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα.

Φαγητό:  





    
Να ξέρετε πως αυτά είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτό που ζούσα καθημερινά. Απίστευτες γεύσεις τυριά, αλλαντικά όλα. Σίγουρα θα χορτάσετε και θα ευχαριστηθείτε πολύ καλό φαγητό. Πέρα από όλα τα γνωστά πίτσα και μακαρόνια καλό θα ήταν να πάτε παραπέρα και να δείτε γενικά την κουζίνα τους. Τα γλυκά επίσης τέλεια εκτός απο τα παγωτά που δεν το πίστευα ότι μπορούσαν να είναι τόσο ωραία. Επίσης οι φούρνοι τους Χριστέ μου κόλαση! Μόνο αυτό θα σας πω να πάτε Ιταλία μόνο για τους φούρνους.

Βενετία-Μπέργκαμο-Μιλάνο-Βάστο:




Δεν θα γράψω για όλα τα μέρη που είδα άλλα μόνο για όσα θεωρώ πιο σημαντικά γιατί το κείμενο έχει ήδη βγει τεράστιο. Η Βενετία λοιπόν ήταν το κάτι άλλο η φωτογραφίες πραγματικά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτυπώσουν την ομορφιά της απλά ήμουν με το στόμα συνέχεια ανοιχτό. 


Το Μπέργκαμο εξίσου υπέροχο διαφορετική ομορφιά, υπέροχοι ναοί που μην νομίζετε ότι δεν θα έλεγα για τις εκκλησίες ήταν πανέμορφες η αρχιτεκτονική όλης της χώρας ήταν καταπληκτικοί. Μια βόλτα στην αρχαία πόλη του Μπέργκαμο αρκεί για να καταλάβετε.





Το Μιλάνο είναι και αυτό αρχιτεκτονικά υπέροχο, θα δείτε εκεί τι πάει να πει χλιδή με μια γρήγορη ματιά όλη η μόδα παγκόσμια από εκεί ξεκινάει άλλωστε οπότε είναι λογικό να υπάρχουν πανάκριβα καταστήματα και όλοι οι γνωστοί οίκοι. Πάντως εάν θέλετε να επισκεφτείτε το Ντουόμο να έχετε προνοήσει να έχετε 12 ευρώ για το εισιτήριο που περιλαμβάνει και είσοδο στο μουσείο του ναού. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε έχω κουραστεί να το λέω.


Τέλος το Βάστο είναι μια παραθαλάσσια περιοχή νότια στην Ιταλία 2 ώρες μακριά απο την Ρώμη (στην οποία θα πάω την επόμενη φορά) οι παραλίες ήταν πολύ όμορφες και καθαρές. Βέβαια εγώ πήγα σε μη οργανωμένες οι οποίες ήταν υπό προστασία λόγο της φυσικής ομορφιάς που είχαν. Μπορεί να ήταν κουραστικό να ανεβαίνεις βουνά, πεδιάδες για να τις ανακαλύψεις χωρίς αυτοκίνητο το οποίο μέχρι ένα σημείο πήγαινε αλλά άξιζε 100% οι εικόνες θα μου μείνουν αξέχαστες. Όσο για την πόλη το βράδυ ήταν γεμάτη με μπαράκια στην παραλία, νέο κόσμο, φωτιές στην παραλία και πυροτεχνήματα. Εκεί έμεινα 1 εβδομάδα.


Θα σας βάλω μπόνους και κάποιες άλλες φωτογραφίες απο περιοχές που δεν ανέφερα για ν μην σας κουράσω. Η Ιταλία δεν περίμενα να είναι τόσο μαγευτική και όμως ήταν προτείνω σε όλους λοιπόν να πάνε ή να μπει στα σχέδια τους. Εγώ πάντως δεν θα χάσω ευκαιρία και θα ξανά να πάω σύντομα.







                                                                                 Φιλάκια Σάρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου